اموزش برنامه نویسی

با مراجعه به این وبلاگ میتوانید از اموزش های ما بهره مند شوید

اموزش برنامه نویسی

با مراجعه به این وبلاگ میتوانید از اموزش های ما بهره مند شوید

آموزش زبان برنامه نویسی

۶ مطلب در فروردين ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

آموزش زبان برنامه نویسی JavaScript

جاوا اسکریپت چیست؟

جاوا اسکریپت زبان برنامه‌نویسی پویا و مبتنی بر شی (Object-based) است که هم سمت کاربر و هم سمت سرور، برای ایجاد تعمال با صفحات وب به کار می‌رود. جایی که HTML و CSS ساختار اولیه و ظاهر صفحات وب را تعیین می‌کنند، جاوا اسکریپت نحوه عملکرد صفحات وب را کنترل می‌کند.

جاوا اسکریپت، تجربه کاربر را از صفحه وب با تبدیل آن از یک صفحه استاتیک به یک صفحه تعاملی بهبود می‌بخشد. بطور خلاصه، جاوا اسکریپت به صفحات وب رفتار می‌بخشد.

کجا استفاده می‌شود؟

جاوا اسکریپت عمدتا برای برنامه‌های مبتنی بر وب و مرورگرهای وب مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما جاوا اسکریپت نیز فراتر از وب در نرم افزار، سرورها و کنترل‌های سخت افزاری استفاده می‌شود. در ادامه برخی از مواردی که جاوا اسکریپت در آنها پرکاربرد هستند را نام می‌بریم:

1. اضافه کردن رفتار تعاملی به صفحات وب

جاوا اسکریپت به کاربران اجازه می‌دهد تا با صفحات وب ارتباط برقرار کنند. تقریبا هیچ محدودیتی برای چیزهایی که می‌توانید با جاوا اسکریپت در یک صفحه وب انجام دهید وجود ندارد. در ادامه به چندی از این قابلیت‌ها می‌پردازیم.

· نمایش یا پنهان کردن اطلاعات بیشتر با کلیک یک دکمه

· تغییر رنگ یک دکمه زمانی که ماوس روی آن قرار می‌گیرد

· نمایش اسلاید تصاویر در صفحه اصلی وب

· زوم کردن بر روی یک عکس

· نمایش تایمر یا شمارش معکوس در وب سایت

· پخش فایل صوتی و تصویری در یک صفحه وب

· نمایش انیمیشن‌ها

2. ایجاد برنامه‌های وب و موبایل

توسعه دهندگان می‌‌توانند از فریم‌ورک‌های مختلف جاوا اسکریپت برای توسعه و ساخت برنامه‌های وب و موبایل استفاده کنند. فریم‌ورک‌های جاوا اسکریپت مجموعه‌ای از کتابخانه‌های جاوا اسکریپت هستند که قابلیت نوشتن کد از قبل را به توسعه دهندگان برای استفاده از ویژگی‌های برنامه‌نویسی روزمره ارائه می‌دهند: به معنای واقعی کلمه یک فریم‌ورک برای ساخت وب سایت‌ها یا برنامه‌های کاربردی وب.

فریم‌ورک‌های محبوب جاوا اسکریپت React، Angular و Vue می‌باشند. بسیاری از شرکت‌ها از Node.js که یک محیط runtime جاوا اسکریپت برروی موتور V8 گوگل کروم می‌باشد استفاده می‌کنند. چند نمونه از مثال‌های مشهور آن: PayPal، LinkedIn، Netflix و Uber می‌باشد.

3. ساخت وب سرورها و توسعه برنامه‌های کاربردی سرور

فراتر از وبسایت‌ها و برنامه‌های کاربردی، توسعه دهندگان همچنین می‌توانند از جاوا اسکریپت برای ساخت وب سرورهای ساده و توسعه زیرساخت‌های back-end توسط Node.js استفاده کنند.

4. توسعه بازی

شما همچنین می‌توانید از جاوا اسکریپت برای ایجاد بازی‌های مرورگر استفاده کنید. اینها یک راه عالی برای تمرین مهارت‌های برنامه‌نویسان مبتدی می‌باشد.

چرا از جاوا اسکریپت در مقایسه با سایر زبان‌های برنامه‌نویسی؟

به غیر از امکانات نامحدود، دلایل زیادی برای توسعه دهندگان وب برای استفاده از جاوا اسکریپت در مقایسه با سایر زبان‌های برنامه‌نویسی وجود دارد:

· جاوا اسکریپت تنها زبان برنامه‌نویسی بومی برای مرورگر وب است

· جاوا اسکریپت محبوب‌ترین زبان است

· یک زبان سرگرم کننده برای یادگیری

برای آموزش زبان برنامه نویسی JavaScriptبا سایت ما بنو آکادمی مراجعه کنید

  • زهره حبیبی
  • ۰
  • ۰

معرفی زبان PHP و مزیت های آن در طراحی وبسایت

مقدمه : همانطور که در مطلب قبلی به نصب و راه اندازی PHP و MySQL پرداختیم و زمینه را برای کار با این زبان ها هموار کردیم؛ در این مطلب می خواهیم قبل از استفاده از برنامه های تحت زبان پر کاربرد و قدرتمند پی اچ پی به معرفی زبان PHP و مزیت های آن بپردازیم و در مراحل بعدی با دستور العمل ها و کدهای ساختاری این زبان ساده و روان آشنا نمائیم. پس در ادامه با معرفی زبان PHP با ما همراه باشید.

معرفی زبان PHP

زبان PHP یک زبان اسکریپتی اوپن سورس است که برای طراحی برنامه های تحت وب سرور به کار می رود. سمت سرور بودن به این معناست که صفحات PHP ابتدا توسط سرور (که می تواند از نوع Apache  یا IIS) باشد، پردازش شده و سپس خروجی به صورت کدهای HTML و جاوا اسکریپت برای مرورگر کاربر ارسال می شود. به عبارت دیگر وظیفه اجرای صفحات PHP به عهده سرور وب هاست سایت می باشد برخلاف HTML یا جاوا اسکریپت.

PHP مخفف عبارت Hypertext PreProcessor به معنای پیش پردازند فرامتن می باشد گه در سال ۱۹۹۴ توسط رسموس لردورف ایجاد شد و سپس توسط سایرین توسعه و گسترش پیدا کرد. اولین نگارش عمومی آن در اوایل سال ۹۵ ارائه شد و با نام Personal Home Page روانه بازار شد البته بسیار ساده بود.

آموزش زبان برنامه نویسی html

آشنایی با نصب و راه اندازی PHP و Mysql

ساختار زبان PHP بسیار شبیه به زبان C و در نسخه های جدبد شبیه به جاوا می باشد و به همین دلیل از محبوبیت فراوانی برخوردار است. از مشهورترین نرم افزارهای ساخته شده با PHP می توان به جوملا، وردپرس ، دروپال و اشاره نمود. سایت های فراوانی در جهان براساس زبان PHP نوشته شده اند و هر روز نیز بر تعداد آنها افزوده می شود.

بر طبق آمار منتشر شده بیش از ۶۰% از سایت های موجود در سرورها با زبان PHP نوشته و بارگذاری شده است که از مهمترین آنها می توان به ویکی پدیا . فیسبوک اشاره کرد.

زبان PHP امکان استفاده از انواع مختلفی از پایگاه داده را از جمله : MySQL، SqlLite،اوراکل، IBM DB2، Microsoft Sql Server و را با دستور هایی ساده فراهم می سازد. پی اچ پی روی بیشتر سیستم عامل های معروف از جمله : ویندوز،لینوکس،یونیکس،مکینتاش و با اغلب سرور های معروف قابل اجراست.

معرفی زبان PHP و مزیت های آن

زبان برنامه نویسی PHP یک زبان اسکریپتی اوپن سورس است که برای طراحی برنامه های تحت وب سرور به کار می رود. سمت سرور بودن به این معناست که صفحات PHP ابتدا توسط سرور (که می تواند از نوع Apache  یا IIS) باشد، پردازش شده و سپس خروجی به صورت کدهای HTML و جاوا اسکریپت برای مرورگر کاربر ارسال می شود.

به عبارت دیگر وظیفه اجرای صفحات PHP به عهده سرور وب هاست سایت می باشد برخلاف HTML یا جاوا اسکریپت.

PHP مخفف عبارت Hypertext PreProcessor به معنای پیش پردازند فرامتن می باشد گه در سال ۱۹۹۴ توسط رسموس لردورف ایجاد شد و سپس توسط سایرین توسعه و گسترش پیدا کرد. اولین نگارش عمومی آن در اوایل سال ۹۵ ارائه شد و با نام Personal Home Page روانه بازار شد البته بسیار ساده بود.

ساختار زبان PHP بسیار شبیه به زبان C و در نسخه های جدبد شبیه به جاوا می باشد و به همین دلیل از محبوبیت فراوانی برخوردار است. از مشهورترین نرم افزارهای ساخته شده با PHP می توان به جوملا، وردپرس ، دروپال و اشاره نمود. سایت های فراوانی در جهان براساس زبان PHP نوشته شده اند و هر روز نیز بر تعداد آنها افزوده می شود.

آموزش زبان برنامه نویسی php را میتوانید با مراجعه به سایت بنو آکادمی فرا گیرید.

  • زهره حبیبی
  • ۰
  • ۰

تتفاوت زبان HTML و HTML5

تفاوت های میان HTML و HTML۵

اولین نسخه HTML در سال ۱۹۹۳ ساخته شد، در حالی که HTML۲,۰ در سال ۱۹۹۵ منتشر شد. سعی کنید اولین وب سایتی که دیدید را به خاطر بیاورید(اگر چیزی به خاطر نمی آورید، مثال بالا به شما کمک می کند). اکنون صفحه را در اینترنت باز کنید و به وب سایت های واکنش گرا بروید. آیا تفاوت وب سایت های جدید با وب سایت های قدیمی را مشاهده میکنید؟

ایجاد چیزی مدرن با استفاده از نسخه های اولیه HTML بسیار سخت و حیرت انگیز است. این فناوری مدرن به سادگی در قدیم وجود نداشت، بنابراین وب سایت های طراحی شده از جذابیتی برخوردار نبودند. با افزایش توانایی های رایانه ها و اینترنت، توسعه دهندگان در سراسر جهان بطور مداوم HTML را با یک هدف واحد باز طراحی کردند.

آنها میخواستند قابلیت های وب را با این کار بهبود ببخشند. بعد از اینکه HTML۲,۰ در ژانویه ۱۹۹۷ به HTML۳.۰ منتشر شد، اما این نسخه عمری حدود ۱۱ ماه داشت، سپس HTML۴ متولد شد.

HTML۴ در سال ۱۹۹۷ با توصیه W۳C (کنسرسیوم جهانی وب) ایجاد شد و به عنوان پایه و اساس اینترنت بیش از ۱۷ سال ماندگار باقی ماند. در سال ۲۰۱۴ ، زبان HTML۵ ایجاد شد و توسعه دهندگان بلافاصله پس از آن شروع به توسعه وب سایتهایی با استفاده از آن کردند.

تفاوت دیگر بین HTML و HTML۵ در این است که تصمیم گرفته که این زبان نسخه های دیگری نداشته باشد. HTML۵ برای ماندن ایجاد شده است و فقط برخی از ویژگیهای آن در طول زمان بهبود میابد، اما HTML۶ وجود نخواهد داشت(حداقل در حال حاضر هیچ برنامه ای برای آن وجود ندارد). اما اجازه دهید جزئیات را بررسی کنیم: چگونه HTML۵ برای مقابله با تغییرات موجود در وب سازگار شده است؟

مدیریت بهتر خطاها

یکی از تفاوتهای مهم بین HTML و HTML۵ مدیریت بهتر خطاهاست. اما این قابلیت چرا مورد نیاز بود؟ خوب، متأسفانه کسی نمیتواند ادعا کند، کدی مینویسید که با خطا رو به رو  نمیشود. یکی از بزرگترین اهداف در توسعه HTML۵ ، آسانتر کردن پارسرهای مرورگر برای توسعه دهندگان آنها بود.

HTML۵ به منظور دستیابی به یک مدیریت کننده سازگار خطا ساخته شده است و این روند را یکنواخت تر کرده و تلاش و هزینه ساخت یک مرورگر وب را بطور چشمگیری کاهش می دهد. HTML۵ به مرورگر کمک کند تا یک صفحه وب را به شکل مناسبی به شما نشان دهد، حتی اگر برنامه نویس مرتکب اشتباه شود.

پشتبانی از اپلیکیشن های مدرن وب

پشتیبانی از برنامه های کاربردی وب در نسخه HTML۵ بهبود یافته است. اما چرا این قابلیت مورد نیاز بود؟ به یک وب سایت ۹۰ پوندی فکر کنید و همین طور بوتیوب یا نت فلیکس را هم در نظر بگیرید. وب سایت های مدرن بیشتر شبیه برنامه های مستقل هستند که در مرورگر وب شما کار می کنند.

 

HTML۵ یکی از دلایلی است که توسعه دهندگان می توانند محصولاتی مانند این را برای ما طراحی کنند. هنگامی که HTML۴ استاندارد مورد نظر برای طراحی بود، توسعه دهندگان برای رفع محدودیت های آن مجبور بودند از فلش و جاوا اسکریپت، برنامه های افزودنی مرورگر و راه های دیگر بهره ببرند. با معرفی HTML۵ ، بسیاری از این راه حلها به بخشی از HTML تبدیل شدند و در وقت توسعه دهندگان صرفه جویی شد.

بهبود معناشناختی

تفاوت دیگر بین HTML و HTML۵ معنی شناسی بهبود یافته یا به عبارتی نحو ساده شده است. طراحی یک وب سایت پیچیده می تواند ترسناک باشد. عناصر مختلفی در همه جا حضور دارند، شاید محبور باشید از صدها و یا هزارن عنصر به دنبال هم استفاده کنید.

HTML۵ برای رساندن HTML به استانداردهای قرن بیست و یکم ساخته شده است. نحو زبان HTML۵ ساده تر شده است. به عنوان مثال، اکنون برچسب هایی مانند <nav> وجود دارد که نشان دهنده بخش ناوبری سایت است. یا برچسب <footer> که به شما کمک می کند که بخش انتهایی صفحه خود را طراحی کنید. اینها همگی عناصر معنایی HTML۵ هستند که در این نسخه اضافه شده اند.

با مراجعه به سایت بنو آکادمی میتوانید آموزش زبان برنامه نویسیHTML5  را ببینید و یاد بگیرید

  • زهره حبیبی
  • ۰
  • ۰

آموزش برنامه نویسی HTML5

HTML چیست ؟

عبارت HTML ( اچ تی ام ال ) مخفف Hyper Text Markup Language به معنی زبان نشانه گذاری فوق متن است. Html زبان استاندارد طراحی صفحات وب است و کلیه کدهای صفحه اعم از طرف سرور و طرف مشتری در نهایت به کدهای HTML تبدیل شده و توسط مرورگر نمایش داده می شوند.

به عبارت دیگر مرورگر ها هیچکدام از کدها و کنترل های سمت سرور همچون کدهای asp و php را نمیشناسند و کد قابل فهم برای آنها اچ تی ام ال می باشد.

کامپایلر های زبان های برنامه نویسی سروری در نهایت کد های خود را برای نمایش به کد اچ تی ام ال تبدیل میکنند و برای مرورگر میفرستند تا به کاربران نمایش داده شود.

HTML یک زبان نشانه گذاری است ، به این معنی که بخش های مختلف توسط اجزایی به نام تگ از هم جدا شده ، که هر کدام دارای کاربرد و خواص مربوط خود هستند. این تگ ها به مرورگر اعلام می کنند که هر بخش از صفحه چه نوع عنصری است و باید به چه صورت نمایش داده شود .

در مقاله ی تگ های Html به این موصوع به طور مفصل پرداخته شده است.

در یک صفحه HTML می توان انواع عناصر از قبیل متن ، تیتر ، عکس ، جدول  و ... را قرار داد ، که برای هر عنصر باید از تگ مربوط به آن استفاده کرد . صفحات HTML فقط از کد ها که به صورت متن هستند تشکیل شده اند. بدین معنا که برای تصویر کد مربوط به تمایش تصویر و جدول و ... کدهای اچ تی ام ال مربوط به هر یک را باید نوشت و مرورگر با رسیدن به این کد ها و تگ ها ، المنت های مرتبط با آن را نمایش می دهد.

 هر یک از کدهای html ، معنا و مفهوم خاصی دارند و تأثیر مشخصی بر محتوا می‌گذارند. مثلاً برچسب‌هایی برای تغییر شکل ظاهری متن، نظیر درشت و ضخیم کردن یک کلمه یا برقراری پیوند به صفحات دیگر در اچ‌تی‌ام‌ال تعریف شده‌اند.

یک سند اچ‌تی‌ام‌ال، یک پرونده مبتنی بر متن (Text–based) است که معمولاً با پسوند .htm یا .html نام‌گذاری شده و محتویات آن از برچسب‌های اچ‌تی‌ام‌ال تشکیل می‌شود. مرورگرهای وب، که قادر به درک و تفسیر برچسب‌های اچ‌تی‌ام‌ال هستند، تک‌تک آن‌ها را از داخل سند اچ‌تی‌ام‌ال خوانده و سپس محتوای آن صفحه را نمایان‌سازی (Render) می‌کنند.

اچ‌تی‌ام‌ال زبان برنامه‌نویسی نیست، بلکه زبانی برای نشانه‌گذاری ابرمتن است و اساساً برای ساخت‌مند کردن اطلاعات و جدایش اجزای منطقی یک نوشتار  نظیر عناوین ، تصاویر ، فهرست‌ها ، بندها و جداول  به کار می‌رود. از سوی دیگر، اچ تی ام ال را نباید به عنوان زبانی برای صفحه‌آرایی یا نقاشی صفحات وب به کار بُرد؛ این وظیفه اکنون بر دوش فناوری‌های دیگری همچون سی اس اس ( Css ) است که در بخش آموزش Css به طور کامل به آن خواهیم پرداخت.

با مراجعه به سایت ما به آدرس https://benoacademy.com/ میتوانید به یاد گیری کامل این زبان بپردازید

  • زهره حبیبی
  • ۰
  • ۰

این متن دومین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

زکات علم، نشر آن است. هر وبلاگ می تواند پایگاهی برای نشر علم و دانش باشد. بهره برداری علمی از وبلاگ ها نقش بسزایی در تولید محتوای مفید فارسی در اینترنت خواهد داشت. انتشار جزوات و متون درسی، یافته های تحقیقی و مقالات علمی از جمله کاربردهای علمی قابل تصور برای ,بلاگ ها است.

همچنین وبلاگ نویسی یکی از موثرترین شیوه های نوین اطلاع رسانی است و در جهان کم نیستند وبلاگ هایی که با رسانه های رسمی خبری رقابت می کنند. در بعد کسب و کار نیز، روز به روز بر تعداد شرکت هایی که اطلاع رسانی محصولات، خدمات و رویدادهای خود را از طریق بلاگ انجام می دهند افزوده می شود.

  • زهره حبیبی
  • ۰
  • ۰

این متن اولین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

مرد خردمند هنر پیشه را، عمر دو بایست در این روزگار، تا به یکی تجربه اندوختن، با دگری تجربه بردن به کار!

اگر همه ما تجربیات مفید خود را در اختیار دیگران قرار دهیم همه خواهند توانست با انتخاب ها و تصمیم های درست تر، استفاده بهتری از وقت و عمر خود داشته باشند.

همچنین گاهی هدف از نوشتن ترویج نظرات و دیدگاه های شخصی نویسنده یا ابراز احساسات و عواطف اوست. برخی هم انتشار نظرات خود را فرصتی برای نقد و ارزیابی آن می دانند. البته بدیهی است کسانی که دیدگاه های خود را در قالب هنر بیان می کنند، تاثیر بیشتری بر محیط پیرامون خود می گذارند.

  • زهره حبیبی